Foto: stock.xchng
ASV Filadelfijas pilsētas Katoļu baznīcas vadība paziņojusi, ka no kalpošans atstādināts 21 prieteris, kuru vārdi atklāti tiesas sēdē saistībā ar bērnu seksuālu izmantošanu, trešdien informē raidsabiedrība BBC.

Filadelfijas arhibīskaps kardināls Džastins Rigali paudis "dziļu nožēlu" un atvainojies par upuriem nodarīto kaitējumu.

Kopumā apsūdzības pedofīlijā pirms diviem gadiem tika izvirzītas 37 priesteriem no Filadelfijas. Pret astoņiem neatrada pārliecinošus pierādījumus, no pārējiem trīs priesterus atlaida vēl februārī, bet vēl pieci jau bija pārtraukuši kalpošanu līdz 2010. gadam.

Zvērināto Lielā žūrija arī atzina, ka atklājušās pašas arhidiacēzes nelikumīgās darbības, mēģinot kavēt vēl 2005. gadā uzsākto izmeklēšanu un, sargājot baznīcas pretižu, pasargāt arī prieterus pedofilus no atbildības.

Iepriekšējo gadu laikā Katoļu baznīcu visā pasaulē ir satricinājuši pedofīlijas skandāli Atklātībā tie nonāca vienlaikus ar jaunieceltā pāvesta Benedikta XVI stāšanos amatā.

Viņš ilgi vilcinājās atzīt baznīcas vainu un atvainoties līdz beidzot to vairrākārt paveica 2010. gadā. Arī tagadējo pāvestu, savulaik kardinālu Jozefu Racingeru vainoja pedofīlijs skandālu slēpšanā, kad viņš vadīja Vatikāna iekšējās kontroles institūciju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!