ASV Aizsardzības ministrija trešdien pavēlēja nosūtīt uz Tuvajiem Austrumiem un Indijas okeāna reģionu 100 vai vairāk ASV kara lidmašīnu, atbildot uz 11.septembra terora aktiem Ņujorkā un pie Vašingtonas, paziņoja aizsardzības spēku amatpersonas.
Desmitiem bumbvedēju, iznīcinātāju un atbalsta lidmašīnu drīz tiks nosūtītas uz bāzēm šajā reģionā vai tā apkaimē pirmajā militārās tehnikas dislokācijā prezidenta Džordža Buša izsludinātā "kara pret terorismu" ietvaros.

Amatpersonas, kas vēlējās saglabāt anonimitāti, informēja, ka divas pavēles par plānoto lidmašīnu dislokāciju, kuras izdevis aizsardzības ministrs Donalds Ramsfelds, ir pirmie soļi armijas operācijā "Bezgalīgais taisnīgums" ("Operation Infinite Justice"), kas paredzēta 11.septembra terora aktu vaininieku sodīšanai.

Kara flote trešdien nosūtīja uz šo reģionu arī vienu aviācijas bāzes kuģi no Virdžīnijas štata. Līdz ar to ASV kara lidmašīnu skaits Vidusjūras, Persijas līča un Indijas okeāna rajonos var sasniegt 500.

ASV apsūdz Afganistānā valdošo grupējumu "Taleban" patvēruma došanā Osamam bin Ladenam, kuru Baltais nams atzinis par galveno aizdomās turamo 11.septembra terora aktos, kuros divas nolaupītas lidmašīnas ietriecās Pasaules tirdzniecības centrā Ņujorkā, viena ietriecās Pentagonā pie Vašingtonas un vēl viena nogāzās Pensilvānijas štatā. Šajos terora aktos gājuši bojā vai pazuduši bez vēsts vairāk nekā 5000 cilvēku.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!