Kāds zaglis no ASV valdības amatpersonas mājas nozadzis klēpjdatoru, kurā atradās 26,5 miljonu atvaļināto militārpersonu personīgie dati, ieskaitot sociālās apdrošināšanas numurus un dzimšanas datumus, pirmdien paziņoja amatpersonas.
Sociālās apdrošināšanas numuri, kuri identificē personu pensiju kontus, tiek plaši izmantoti kā personas identifikatori privātos biznesa darījumos un tos var viegli izmantot krāpšanā un citos finanšu noziegumos, it īpaši, ja ir arī pieejams dzimšanas datums un adrese.

Klēpjdators nozagts no Atvaļināto militārpersonu lietu departamenta darbinieka mājām, kurš bija datoru un tā datus iznesis no darbavietas bez atļaujas.

Departaments paziņoja, ka nav zaudēti finansiāli vai medicīniski dati un nav pazīmju, ka zagļi izmantojuši informāciju vai pat zina, ka viņiem tāda ir.

Tomēr zādzība, kas ietver datus par personālu no visām ASV militārajām struktūrām, kuri atvaļinājušies kopš 1975.gada, ir viena no lielākajām datu zādzībām datoru ērā, vēsta laikraksts "The New York Times".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!