ASV Pārstāvju palāta piektdien pirmo reizi nobalsoja par likumprojektu, kurā Irākas kara budžets saistīts ar ASV armijas izvešanu līdz 2008.gada augusta beigām.
Tādējādi mests izaicinājums ASV prezidenta Džordža Buša iepriekš izteiktajiem draudiem uzlikt likumprojektam veto.

Par likumprojektu, kas ietver 124 miljardu ASV dolāru (65,47 miljardu latu) liela finansējuma piešķiršanu militārām vajadzībām un demokrātu ierosinājumu noteikt ASV karavīru izvešanas termiņu, balsoja 218 likumdevēji, savukārt pret bija 212.

Kā iepriekš ziņots, Baltais nams ceturtdien brīdināja, ka demokrātu iecerei saistīt Irākas kara budžetu ar grafiku armijas izvešanai "nav nekādu izredžu", un šādam plānam prezidents uzliks veto.

Demokrātu kontrolētajā ASV Kongresā ceturtdien notika debates par pretrunīgi vērtēto finansējuma piešķiršanu Irākas un Afganistānas karu finansēšanai.

ASV prezidents Džordžs Bušs iepriekš aicināja likumdevējus apstiprināt budžeta pieprasījumu pilnā apmērā un bez ierobežojumiem šo līdzekļu izlietošanai.

Turklāt demokrātu kreisais spārns pauda vēlmi, lai finansējums tiktu piešķirts tikai tādā gadījumā, ja karavīru izvešana sāksies jau šogad.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!