ASV ceturtdien piešķīra ekonomisko palīdzību vairāk nekā 600 miljonu ASV dolāru (378 miljonu latu) apjomā Pakistānai, atzinīgi novērtējot Islāmabadas atbalstu cīņā pret terorismu.
ASV vēstniece Pakistānā Vendija Čemberlina parakstīja vienošanās memorandu ceremonijā, kurā piedalījās Pakistānas finansu ministrs Šaukats Azizs. Līdzekļu piešķiršanas mērķis ir veicināt ekonomiskā stāvokļa uzlabošanu pēc 11.septembrī notikušajiem terora aktiem.

"Teroristu uzbrukumi.. visā pasaulē radīja spriedzi ekonomikā. Nekur spilgtāk tas neatspoguļojās kā Pakistānā, kur pirms šiem notikumiem tika sāktas nozīmīgas reformas tautsaimniecības jomā un nabadzības novēršanas programma," piebilda vēstniece.

Čemberlina sacīja, ka 600 miljoni dolāru ir finansējuma pirmā daļa, ko ASV bija solījušas Mušarrafa nesenās vizītes laikā ASV.

Šī summa palīdzēs sabalansēt Pakistānas valsts.

"Mūsu palīdzība daļēji tiek sniegta, arī atzinīgi novērojot Pakistānas atbalstu kampaņai pret terorismu. Šī nebūs vienīgā palīdzības pakete, tā liecina par ilgtermiņa attiecībām ar Pakistānu," teica vēstniece.

Azizs sacīja, ka Islāmabada tagad "vēlas nodibināt ilgtermiņa attiecības" ar ASV un plāno risināt problēmas saistībā ar parādu, nevis novilcināt tā atmaksu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!