Foto: AP/Scanpix/LETA

ASV mudinājušas Apvienoto Nāciju Organizācijas (ANO) Drošības padomi noteikt jaunas sankcijas pret Ziemeļkoreju pēc tam, kad Phenjana ir veikusi virkni raķešu izmēģinājumu, tādā veidā pārkāpjot ANO rezolūcijas, ziņo "Al Jazeera".

"ASV ierosina ANO sankcijas pēc sešiem Ziemeļkorejas ballistisko raķešu palaišanas gadījumiem kopš 2021. gada septembra, un katrs no tiem ir pretrunā ANO Drošības padomes rezolūcijām," mikroblogošanas vietnē "Twitter" paziņoja Savienoto Valstu vēstniece ANO Linda Tomasa Grīnfīlda.

Šie vēstnieces komentāri izskanējuši neilgi pēc tam, kad Vašingtona ieviesusi sankcijas pret vairākiem ziemeļkorejiešiem, Krievijas pilsoni un Krievijas kompāniju, apsūdzot tos preču iegādē no Krievijas un Ķīnas, kas paredzētas raķešu programmām.

Phenjana otrdien veica otro raķetes testu mazāk nekā nedēļas laikā, valsts medijiem publicējot fotogrāfijas, kurās līderis Kims Čenuns uzrauga, pēc to teiktā, hiperskaņas raķetes izmēģinājumu. Pie hiperskaņas raķetes attīstīšanas strādā arī ASV, Krievija un Ķīna. Ziemeļkoreja savu pirmo hiperskaņas raķetes testu veikusi pērnā gada septembrī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!