ASV iedzīvotāju atbalsts prezidentam Džordžam Bušam nokrities uz zemāko līmeni pēdējo piecu gadu laikā, kamēr viņš atrodas prezidenta amatā. Tāpat lielākā daļa aptaujāto sacīja, ka Bušam uzticas mazāk nekā iepriekšējiem ASV prezidentiem.
Kā liecina nesen veiktas aptaujas rezultāti, Buša darbību prezidenta amatā atbalsta tikai 37% aptaujāto.

Gadu pēc atkārtotās ievēlēšanas prezidenta amatā Buša popularitāte ir strauji kritusies sakarā ar aizvien pieaugošo Irākas karā kritušo amerikāņu karavīru skaitu, ekonomiskajām problēmām un kritiku par valdības darbībām, ieskaitot viesuļvētru postījumu likvidēšanu.

ASV valdības reputāciju vēl vairāk sagrāva viceprezidenta Dika Čeinija personāla vadītājam Luisam Libijam izvirzītās apsūdzības melošanā izmeklētājiem un izmeklēšanas traucēšanā saistībā ar CIP aģentes vārda noplūšanu medijos. Šajā lietā aizdomas krīt arī uz Buša augsta ranga palīgu Karlu Rovu.

"USA Today" un "Gallup" veiktajā aptaujā lielākā aptaujāto sacīja, ka Bušam uzticas mazāk nekā iepriekšējiem prezidentiem.

48% aptaujāto sacīja, ka Bušam uzticas mazāk nekā iepriekšējam prezidentam Bilam Klintonam, bet 36% Klintonam uzticējās mazāk nekā Bušam.

Kopumā 53% sacīja, ka Bušam uzticas mazāk nekā iepriekšējiem prezidentiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!