Valsts prezidente Vaira Vīķe-Freiberga vizītes laikā Amerikas Savienotajās Valstīs (ASV) tikusies ar ASV senatoriem Džonu Makkeinu, Gordonu Smitu un Karlu Levinu, kas apliecinājuši savu atbalstu Baltijas valstu iekļaušanai NATO.
Kā aģentūru LETA informēja Valsts prezidentes preses sekretāre Aiva Rozenberga, Makkeins atzinis, ka Baltijas valstis ir pelnījušas dalību NATO. Arī ASV Senāta Ārlietu komisijas Eiropas apakškomisijas priekšsēdētājs Smits paudis viedokli, ka Baltijas valstīm jābūt NATO loceklēm.

Apspriežoties par drošības politikas aktualitātēm Eiropā, gan Vīķe-Freiberga, gan Smits bijuši vienisprātis, ka NATO ir Eiropas drošības politikas stūrakmens.

Latvijas prezidente ASV senatorus informējusi par valsts padarīto darbu dažādu sektoru reformās un atzīmējusi uzdevumus, ko Latvija plāno īstenot līdz 2002.gada beigām, sagaidot lēmumus par Eiropas Savienības un NATO paplašināšanos.

Pārrunājot NATO aktualitātes, Vīķe-Freiberga senatoriem sacījusi, ka Latvija dara visu, lai turpinātu konsekventu virzību uz dalību NATO, un ir pārliecināta par ASV kā līderi transatlantiskās drošības stiprināšanā.

Senators Smits informējis, ka šā gada maijā kopā ar ASV Kongresa delegāciju plāno apmeklēt Latviju, lai izvērtētu turpmākā aktīvā dialoga iespējas starp Latviju un ASV. Savukārt Valsts prezidente atzīmējusi, ka Latvija arī turpmāk būs uzticams ASV partneris un ir gatava sadarbības padziļināšanai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!