ASV spēki ir atvairījuši divus irākiešu pretuzbrukumus svarīgam tiltam, kuru ASV spēki ieņēmuši uz Eifratas upes, ziņoja AFP reportieris.
Tilts atrodas 30 kilometrus uz dienvidiem no Bagdādes un ir ASV vadītās koalīcijas pozīcija, kur tā vistālāk pavirzījusies uz priekšu ceļā uz Bagdādi, informēja ziņu avoti ASV spēkos. Amerikāņi aizstāvēja tiltu, vēršot tanku un smagās artilērijas uguni pret uzbrūkošajiem irākiešiem, kuriem bija vismaz viens tanks.

Tilts, kas bija pēdējais dabiskais šķērslis koalīcijas spēku ceļā uz Bagdādi, tika ieņemts trešdien pēc sīvas kaujas pret Republikas gvardi. Trešdienas kaujās tika praktiski iznīcinātas Republikas gvardes Medīnas un Bagdādes divīzijas, kuras aizstāvēja pieejas Bagdādei Kerbelas un Kūtas pilsētās, preses konferencē Vašingtonā paziņoja ASV bruņoto spēku apvienotā ģenerālštāba operāciju vicedirektors Stenlijs Makristals.

Irākieši uzspridzināja sprāgstvielu lādiņu zem 300 metru garā tilta, satricinot betona laidumu un tērauda siju, tomēr tilts vēl ir lietojams, sacīja 11.inženieru bataljona 1.brigādes komandieris pulkvežleitnants Tomass Smits.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!