Foto: AFP/Scanpix
Nākot gaismā ziņām par Vašingtonas tīmekļa izspiegošanas programmu, strauji pieauguši britu rakstnieka Džordža Orvela slavenā romāna "1984" pārdošanas apjomi, paziņojis interneta mazumtirgotājs "Mover and Shakers in Books".

Interneta veikalā "Amazon" romāna simtā izdevuma pārošanas apjomi 24 stundu laikā palielinājušies par vairāk nekā 7005%.

Savukārt sējuma, kurā ietverts gan "1984", gan romāns "Dzīvnieku ferma", pārdošanas apjomi palielinājušies par 314%.

Romāns "1984", kas brīdina par totalitārisma bīstamajām sekām, pirmo reizi tika publicēts 1949.gada jūnijā. Jau drīz pēc iznākšanas Padomju Savienībā grāmata tika iekļauta aizliegtās literatūras sarakstā, jo tajā attēlotie apstākļi pārāk tieši raksturoja reālo stāvokli PSRS.

Romāna pārdošanas apjomi kāpuši laikā, kad atklātībā nonākusi informācija par ASV tīmekļa izspiegošanas programmu, kas ļauj sekot līdzi personas klātbūtnei globālajā tīmeklī, analizējot videomateriālus, fotogrāfijas un e-pastus, kā arī telefona sarunas.

ASV prezidents Baraks Obama aizstāvējis programmu, norādot, ka tā palīdzējusi nosargāt amerikāņu drošību, bet pilsoniskās brīvības aizstāvji to asi kritizē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!