ASV spēki svētdien raidījuši aptuveni 50 spārnotās raķetes "Tomahawk" uz teroristu un grupējuma "Taleban" mērķiem Afganistānā. Par to informēja kāda augsta ranga ASV militārpersona, kas vēlējās saglabāt anonimitāti. Savukārt ASV aizsardzības ministrs Donalds Ramsfelds, apliecinājis, ka ASV vadītajos triecienos Afganistānai tiek izmantotas arī lidmašīnas, kuģi un zemūdenes.
Svētdien ASV uzsāka militāru triecienu bin Ladena teroristu un islāma grupējuma "Taleban" militārajiem objektiem Afganistānā.

Vašingtona vaino bin Ladenu 11.septembra terora aktos Vašingtonā, kuros tika sagrauts Ņujorkas Pasaules tirdzniecības centrs un nodarīti postījumi Petagonam Vašingtonā, nogalinot vairāk nekā 5000 cilvēku.

Pirmajā triecienu vilnī tika ziņots par uzbrukumiem Kabulai, Kandaharai un Džalalabadai. Kandaharas lidostā tika iznīcināts talibu komandcentrs. Otrajā vilnī, kas bija spēcīgāks, Kandaharā bija dzirdami spēcīgi sprādzieni, turklāt vairāki no tiem - valdošā islāma grupējuma "Taleban" līdera mullas Mohammada Omara mītnes tuvumā. Tomēr ļoti iespējams, ka pats mulla Omars pašlaik tur neatrodas, pavēstīja CNN avoti Afganistānā. ASV un britu spēki deva triecienus arī Taharas, Kunduzas un Mazarišarifas pilsētām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!