Foto: AFP/Scanpix/LETA

ASV un Eiropas valstis ceturtdien apsūdzēja Krieviju par Ukrainas austrumos notiekošā konflikta risinājumu bloķēšanu, ziņo medijs “Al Jazeera”.

Krievijai nekavējoties jāpārtrauc agresija Ukrainas austrumos un Krimas okupācija”, sacīja ASV diplomāts Rodnijs Hanters. “Mēs aicinām Krieviju izvest savus bruņotots spēkus no Ukrainas, pārtraukt atbalsta siegšanu saviem starpniekiem un citām bruņotām grupām, kā arī sākt īstenot saistības, kuras Krievija uzņēmās saskaņā ar Minskas vienošanos.”

"Mēs vēlreiz aicinām Krievijas Federāciju nekavējoties pārtraukt konflikta uzturēšanu, kas tiek darīts sniedzot finansiālu un militāru atbalstu bruņotajiem formējumiem un mēs joprojām esam satraukti par Krievijas militārā aprīkojuma un personāla klātbūtni Ukrainas teritorijās, kuras neatrodas valdības kontrolē," teikts ziņojumā.

Krievijas vēstnieks ANO Vasīlijs Nebenzja noraidīja rietumu prasības un apsūdzēja Ukrainu par Minskas vienošanās neievērošanu. Tāpat viņš apsūdzēja Kijevu par “pilnīgu ignoranci” pret Donbasas reģiona iedzīvotājiem, piebilstot, ka Vācija un Francija ir kļuvušas par “noziegumu līdzzinātājām” pret reģiona iedzīvotājiem, ziņo medijs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!