Aptuveni 1 600 ASV un Irākas karavīru ir iegājuši bīstamajā sunnītu arābu apdzīvotajā Bagdādes rietumu daļā, pārmeklējot mājas, un tas tiek darīts jauna drošības plāna ietvaros pēc tam, kad dažādās galvaspilsētas vietās tika atrasti starpkopienu nesaskaņu dēļ nogalināti 33 cilvēki, raksta "Associated Press".
ASV militārpersonas ziņo, ka aizturēts 31 cilvēks un atrastas divas ieroču noliktavas, kurās bija arī toksiski materiāli izmantošanai uzbrukumos.

Operācijas pirmajā dienā bojā gājušo nav. Operācijā piedalījās 1 100 ASV un 500 Irākas karavīri, un tā paredzēta, lai mazinātu spriedzi šiītu apdzīvotajos Austrumu rajonos, kuru iedzīvotāji sūdzas par arvien biežākiem raķešu uzbrukumiem no sunnītu teritorijām.

Savukārt nedēļas nogalē pasauli pāršalca ziņas par Irākas kaujinieku jaunu kaujas tehniku – viņi uzmanības novēršanai sākuši izmantot bērnus. Kādas automašīnas vadītājs guva atļauju novietot automašīnu noslogotā šiītu iepirkšanās rajonā, jo viņa automašīnas aizmugurējā sēdeklī bija bērni. Neilgi pēc tam automašīna eksplodēja ar visiem tās pasažieriem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!