Foto: AFP/Scanpix/LETA

ASV un Lielbritānija vainojušas Irānu pagājušajā nedēļā notikušajā uzbrukumā tankkuģim. Incidentā dzīvību zaudēja divi cilvēki, raksta britu raidsabiedrība BBC.

Kuģim "MV Mercer Street", kas saistīts ar Izraēlas firmu, uzbrukts ceturtdien netālu no Omānas. Uzbrukumā mira divi cilvēki - Lielbritānijas pilsonis un Rumānijas pilsonis.

Abas valstis ar Irānu vainojošo paziņojumu nākušas klajā pēc tam, kad Izraēlas premjers Naftali Benets izteicās, ka ir pierādījumi, kas liecina par Islāma Republikas vainu.

Benets brīdināja, ka "mēs zinām, kā nosūtīt ziņu Irānai savā veidā". Savukārt Teherāna noraidīja savu vainu, izskanējušos argumentus nosaucot par "nepamatotām apsūdzībām".

Svētdienas paziņojumā Apvienotās Karalistes ārlietu ministrs Dominiks Rābs sacīja, ka Londona uzskata, ka Irāna ir izmantojusi vienu vai vairākus bezpilota lidaparātus pret "MV Mercer Street", nosaucot to par "apzinātu, mērķtiecīgu un nepārprotamu starptautisko tiesību pārkāpumu". "Irānai ir jāpārtrauc šādi uzbrukumi, un kuģiem jāļauj brīvi kuģot," viņš piebilda.

ASV valsts sekretārs Entonijs Blinkens (attēlā) paziņoja, ka Vašingtona arī ir "pārliecināta, ka Irāna to [uzbrukumu] vadīja" un ka sekos "atbilstoša reakcija".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!