Foto: Reuters/Scanpix

Valstis, kuras iesaistījušās ASV vadītajā koalīcijā pret teroristisko grupējumu "Islāma valsts", piektdien asi kritizēja Krievijas militārās darbības Sīrijā.

"Mēs izsakām dziļu satraukumu par Krievijas militāro spēku koncentrāciju Sīrijā un īpaši par Krievijas gaisa spēku uzbrukumiem," vienotā paziņojumā norādīja Lielbritānija, Francija, Vācija, Katara, Saūda Arābija, Turcija un ASV.

Vēstījumā uzsvērts, ka gaisa triecieni, kas tika veikti Hamas, Homsas un Idlības provincēs, noveda pie civiliedzīvotāju bojāejas un "nebija vērsti" pret "Islāma valsti".

Krievija noraidījusi civiliedzīvotāju nogalināšanu.

"Šīs militārās darbības rada tālāku eskalāciju un tikai radīs vairāk ekstrēmisma un radikalizācijas," teikts paziņojumā, kurā Krievija aicināta pārtraukt uzbrukumus Sīrijas nemiernieku grupām, kas cīnās ar prezidentu Bašaru al Asadu, un pievērsties "Islāma valstij".

Krievija, kas ir galvenā Asada atbalstītāja, sāka uzlidojumus Sīrijā trešdien. Maskava uz turieni nosūtījusi arī sauszemes spēkus.

Baltais nams ceturtdien neizslēdza, ka uzbrukumos cietuši opozīcijas grupējumi, kuri saņēmuši ASV atbalstu.

ASV un Krievija šonedēļ organizēja sarunas, lai vienotos, kā novērst pārpratumus abu valstu spēku starpā.

Baltā nama pārstāvis Džošs Ērnests aprakstīja sarunas kā ierobežotas, bet sacīja, ka militārās darbības nākotnē varētu tikt koordinētas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!