Foto: EPA/Scanpix/LETA

ASV prezidents Džo Baidens ceturtdien paziņoja, ka viņš brīdinājis Krievijas prezidentu Vladimiru Putinu, ka ASV vairs "nepiekāpsies Krievijas agresīvo darbību priekšā".

"Mēs nekavēsimies pacelt cenu Krievijai un aizstāvēt mūsu vitālās intereses un mūsu tautu," pavēstīja Baidens, Valsts departamentā sakot savu pirmo runu par ārpolitikas prioritātēm.

"Es no mana priekšgājēja ļoti atšķirīgā veidā skaidri norādīju prezidentam Putinam, ka dienas, kad ASV piekāpjas, saskaroties ar Krievijas agresīvo darbību, iejaukšanos mūsu vēlēšanās, kiberuzbrukumiem, savu pilsoņu indēšanu, ir beigušās," sacīja Baidens.

Baidens arī pavēstīja, ka iesaldē amerikāņu karavīru pārdislocēšanu no Vācijas, ko pagājušajā gadā apstiprināja viņa priekšgājējs Donalds Tramps.

Baidena nacionālās drošības padomnieks Džeiks Salivans pirms prezidenta runas pavēstīja, ka ASV vērsies pret Krieviju par iejaukšanos ASV vēlēšanās, Krievijas opozīcijas līdera Alekseja Navaļnija saindēšanu un citām naidīgām aktivitātēm.

"Atšķirībā no iepriekšējās administrācijas mēs spersim soļus, lai sauktu Krieviju pie atbildības par virkni naidīgo aktivitāšu, ko tā īstenojusi," sacīja padomnieks.

"Mēs to darīsim tādā laikā un veidā, kā mēs to būsim izvēlējušies," viņš piebilda.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!