Foto: Reuters/Scanpix
Sīrijas prezidents Bašars Asads ir vai nu zaudējis jebkādu realitātes sajūtu vai sajucis prātā, trešdien preses brīfingā paziņojis ASV Valsts departamenta oficiālā pārstāvja vietnieks Marks Toners, ziņo aģentūra "RIA Novosti".

Asads trešdien telekanālā ABC nāca klajā ar paziņojumu, ka lielākoties par deviņus mēnešus ilgo asiņaino sadursmju upuriem Sīrijā ir kļuvuši viņa atbalstītāji, karavīri un policisti. Sīrijas prezidents arī sacīja, ka nav devis pavēli apspiest nemierus. "Mēs nenogalinām savus ļaudis. Neviena valdība pasaulē nenogalina savus cilvēkus, ja vien to nevada trakais," sacīja Asads.

Kāds žurnālists trešdienas brīfingā lūdza Toneru komentēt šos Sīrijas prezidenta izteikumus, jautājot, vai pēc šādiem paziņojumiem ASV uzskata Asadu par sajukušu prātā.

"Spriežot pēc šīs intervijas, viņš rada tāda cilvēka iespaidu, kas pilnībā zaudējis saikni ar realitāti un to, kas notiek viņa valstī, zaudējis izpratni par asiņaino izrēķināšanos pret Sīrijas tautu. Tas ir vainu realitātes izjūtas zudums, vai tās neievērošana, vai, kā viņš pats izteicās, prāta aptumsums. Es nezinu," sacīja Toners.

Jau vēstīts, ka saskaņā ar ANO ziņām deviņus mēnešus ilgajos nemieros Sīrijā dzīvības zaudējuši vismaz 4000 cilvēku.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!