ASV valsts sekretāre Kondolīza Raisa trešdienas vakarā ieradās Maskavā, lai piedalītos ceturtdien gaidāmajā G8 valstu ārlietu ministru apspriedē, kurā galveno uzmanību paredzēts pievērst Irānas kodoljautājumam.
Teherāna vēl nav oficiāli atbildējusi uz starptautiskās sabiedrības priekšlikumu, kurā paredzēti stimuli un daudzpusējas sarunas, ja Irāna piekritīs pagaidām pārtraukt savu darbību kodolenerģētikā un sadarbosies ar Starptautisko Atomenerģijas aģentūru.

Jau trešdien Raisai paredzētas pusdienas kopā ar Krievijas ārlietu ministru Sergeju Lavrovu.

Maskavā ASV valsts sekretāre ieradās pēc īsām vizītēm Pakistānā un Afganistānā. To laikā viņa aicināja abas valstis ciešāk sadarboties, lai spētu sakaut 2001.gada rudenī gāztā talibu režīma atbalstītāju atliekas un to sabiedrotos no teroristiskās organizācijas "Al Qaeda", kuri slēpjas grūti pieejamajos abu valstu pierobežas rajonos.

Afganistānā Raisa apliecināja Vašingtonas atbalstu šīs valsts prezidentam Hamidam Karzai, norādot, ka ASV nepieļaus talibu panākumus cīņā pret viņa valdību.

Pēc viņas teiktā, iespējams, ka "Taliban" un "Al Qaeda" mainījuši taktiku, taču Kabulas sabiedrotie sadarbojas, lai izstrādātu jaunu stratēģiju cīņā pret viņiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!