Foto: AFP/Scanpix
Bezpilota lidaparātus izvietos bāzēs Jemenas un Somālijas tuvumā, lai varētu veikt triecienus pa starptautiskā teroristu tīkla "Al Qaeda" kaujiniekiem, kuri uzturas minēto valstu teritorijā, trešdien vēsta laikraksts "The Washington Post".

Plānots, ka lidaparātus un to apkalpojošo personālu varētu izvietot ASV sabiedroto - ārābu valstīs un Etiopijā. Cīņai a terorismu tiks izmantotas arī jau esošās bāzes Seišeļu salās un Džibuti.

Iepriekš ziņots, ka bāzes Seišelu salās izmantotas Somālijas pirātu izsekošanai. Dokumenti, ko publiskojis interneta resurss "WikiLeaks", liecina, ka amerikāņi lūguši salu valstij turēt bezpilota lidaparātu pretterorisma misiju noslēpumā.

Pēc tam, kad ASV izdevies vājināt "Al Qaeda" spēkus Afganistānā un Pakistānā, Vašingtona sākusi pievērst vairāk uzmanības teroristu grupējumiem, kas darbojas Somālijā un Jemenā.

Daļā Somālijas teritorijas faktiski nav valdības un to kontrolē islāmistu grupējums "Al Shabab". Par tik pat ietekmīgu spēku tiek uzskatīta "Al Qaeda Arābijas pussalā", kas darbojas Jemenā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!