Foto: EPA/Scanpix/LETA

ASV vēstniecība Maskavā var atsākt pastāvīgu konsulāro darbu, jo Krievijas valdība nolēmusi atlikt aizliegumu vēstniecībā nodarbināt ne-amerikāņus, piektdien pavēstīja ASV diplomāti.

Kā norādīja vēstniecība, aizliegums, kas pamatā vērsts pret Krievijas pilsoņiem, stāsies spēkā vēlāk, un tas nozīmē, ka vīzu izsniegšana un citu pakalpojumu nodrošināšana var turpināties līdz jūlija vidum.

Vēstniecība iepriekš krasi bija samazinājusi konsulāro pakalpojumu sniegšanu, nodrošinot tikai ārkārtas pakalpojumus, kā arī aicināja ASV pilsoņus, kam Krievijā beidzas vīzu termiņš, valsti pamest līdz 15. jūnijam.

Centienos ietaupīt līdzekļus Maskavā daudzas vēstniecības nodarbina Krievijas pilsoņus.

Kā skaidroja Krievijas Ārlietu ministrijas preses sekretāre Marija Zaharova, aizliegums pieņemts, lai ārvalstu izlūkdienestiem mazinātu iespējas vervēt Krievijas pilsoņus.

Tuvāko nedēļu laikā gaidāmas Krievijas ārlietu ministra Sergeja Lavrova un ASV valsts sekretāra Entonija Blinkena sarunas.

Spriedzei ASV un Krievijas attiecībās turpinot kāpt, ASV prezidents Džo Baidens rosinājis sarīkot samitu ar Krievijas prezidentu Vladimiru Putinu. Krievijas puse pagaidām oficiāli šo piedāvājumu nav akceptējusi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!