Otrdien, apritot gandrīz 18 mēnešiem kopš Invāzijas sākuma Irākā, ASV zaudējumi sasniedza 1000 cilvēkus, paziņoja Baltais nams.
ASV administrācijas pārstāvis Skots Makklelans pavēstīja, ka, saskaņā ar Pentagona jaunākajiem datiem, Irākā bojā gājuši 997 amerikāņu karavīri, kā arī trīs Aizsardzības ministrijā nodarbinātas civilpersonas. To apstiprināja arī Aizsardzības ministrijas amatpersona.

Starp bojā gājušajiem ir arī vairāk nekā desmit kopš pagājušās piektdienas notikušajās kaujās un nemiernieku uzbrukumos kritušie karavīri.

Gandrīz 7000 amerikāņu karavīru Irākā tikuši ievainoti.

Ievērojot to, ka demokrāti un viņu izvirzītais prezidenta kandidāts Džons Kerijs izvērsuši plašu pašreizējā prezidenta Džordža Buša Irākas politikas kritiku, zīmīgais skaitlis, kādu sasnieguši ASV zaudējumi, acīmredzot spēlēs nozīmīgu lomu debatēs pirms 2.novembrī paredzētajām prezidenta vēlēšanām.

"Mēs atceramies, atdodam godu un sērojam par visu to zaudējumu, kas devuši augstāko upuri, aizstāvot brīvību. Mēs arī atceramies tos, kas zaudēja savas dzīvības 11.septembrī," teica Makklelans, uzrunājot žurnālistus.

Savukārt Buša konkurents Kerijs teica: "Šodien Irākas karā iezīmējies traģisks atskaites punkts."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!