Viens no trijiem vīriešiem, kas apsūdzēti e-pasta vēstuļu nosūtīšanā ar Pakistānā nolaupītā ASV žurnālista Daniela Pērla fotogrāfijām un draudiem viņu nogalināt, tiesai Karači ceturtdien pavēstīja, ka nolaupīšanā galvenais aizdomās turamais Šeihs Omars plānojis nolaupīt ebreju, kas būtu naidīgi noskaņots pret musulmaņiem.
Apsūdzētais Fahads Nasīms Karači miertiesai pastāstīja, ka tikties ar Omaru, kas atzinies Pērla nolaupīšanas organizēšanā, viņu 21.janvārī aizvedis brālēns Salams Sakibs, pastāstīja viņa advokāts Hvadža Navīds.

"Omars sacīja, ka viņi gatavojas nolaupīt personu, kas ir ebrejs un naidīgi noskaņots pret musulmaņiem," teica Nasīms.

"Kad es jautāju, ko viņi grasās nolaupīt, Omars man neļāva neko vairāk prasīt, sakot, ka šādi jautājumi būtu bīstami manai dzīvībai. "Neiedziļinies sīkumos. Dari visu, ko tev liek," viņš teica," pastāstīja apsūdzētais.

Viņš atzinis, ka pēc Omara rīkojuma kopā ar brālēnu nopircis kameru, lai varētu nofotografēt nolaupīto. Viņš neesot ne reizes redzējis Pērlu, bet vienīgi nosūtījis e-pasta vēstules.

"Mans vienīgais uzdevums bija e-pasta vēstuļu sūtīšana. Es nekad neesmu viņu redzējis un nezinu, vai viņš ir dzīvs vai miris," tiesai teica Nasīms.

Par ASV laikraksta "Wall Street Journal" žurnālista Pērla, kurš pēc tautības ir ebrejs, likteni nekas nav zināms kopš 30.janvāra, kad starptautiskas mediju organizācijas saņēma divas pēdējās e-pasta vēstules ar viņa fotogrāfijām un draudiem, ka viņš tiks nogalināts, ja netiks atbrīvoti Afganistānā sagūstītie pakistānieši un bijušais "Taleban" vēstnieks Pakistānā.

Vašingtona un Islāmabada šīs prasības neizpildīja.

5.februārī tika arestēti trīs vīrieši, kas atzinušies e-pasta vēstuļu nosūtīšanā. Omaru arestēja 12.februārī Lahorā, un viņš divas dienas vēlāk tiesai paziņoja, ka Pērls ir nogalināts, taču nekādus pierādījumus nesniedza. Viņš arī nosauca vairākus citus nolaupīšanā iesaistītos, bet policijai nav izdevies tikt viņiem uz pēdām.

Izmeklētāji uzskata, ka Pērla nolaupīšanā iesaistīti līdz desmit cilvēki. Reportieris pazuda 23.janvārī pēc tam, kad devās intervēt kāda mazpazīstama islāma grupējuma līderi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!