Foto: AP/Scanpix/LETA

Tuvojoties gadskārtai kopš Krievijas atkārtotā iebrukuma Ukrainā, ASV prezidents Džo Baidens, kurš ieradies vizītē Polijā, otrdien paziņojis, ka atbalsts Ukrainai "neatslābs".

"Nav pamata šaubām - mūsu atbalsts Ukrainai neatslābs, NATO netiks sašķelta, un mēs nenogursim," uzrunājot ļaudis, kas sapulcējušies pie Varšavas Karaliskās pils, uzsvēra Baidens, kas dienu iepriekš apmeklēja Kijivu.

Viņš piebilda, ka Kijiva turas - stipra, lepna, apņēmīga un, galvenais, brīva.

Baltā nama saimnieks uzsvēra, ka Krievija karā pret Ukrainu nekad negūs uzvaru, jo diktators, kas apsēsts ar impērijas atjaunošanu, nekad nespēs salauzt tautas gribu būt brīvai.

Viņš arī pavēstīja, ka šonedēļ pret Krieviju tiks vērstas jaunas sankcijas, jo krievi turpina izrādīt ārkārtīgu nežēlību un pastrādā noziegumus pret cilvēcību.

Prezidents piebilda, ka krievi kā ieroci izmanto izvarošanas, nolaupa ukraiņu bērnus, kā arī bombardē dzemdību klīnikas, dzelzceļa stacijas un bāreņu namus.

Iesaistoties netiešā polemikā ar Krievijas diktatoru Vladimiru Putinu, kurš pirms dažām stundām Maskavā uzstājās ar runu par stāvokli valstī, Baidens norādīja, ka Rietumi nav sazvērējušies uzbrukt Krievijai, kā to apgalvo Kremļa saimnieks.

"Miljoniem Krievijas pilsoņu, kas tikai vēlas dzīvot mierā ar saviem kaimiņiem, nav ienaidnieki," uzsvēra ASV prezidents.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!