Foto: AFP/Scanpix
Septiņi franču ģimenes locekļi, kas februārī nolaupīti Āfrikas valstī Kamerūnā, ir atbrīvoti, atsaucoties uz abu valstu amatpersonām, piektdien vēsta raidsabiedrība BBC.

Atbrīvotie ķīlnieki ir pie labas veselības un neskarti, BBC uzzināja no Kamerūnas amatpersonām. Par to, ka ķīlnieki ir atbrīvoti, piektdien ziņo arī Kamerūnas radio.

Ķīlnieki ceturtdienas vakarā nodoti Kamerūnas amatpersonām. Savu pilsoņu atbrīvošanu apstiprina arī Francijas Ārlietu ministrija, ziņo aģentūra AFP.

"Delfi", atsaucoties uz aģentūru BNS, jau vēstīja, ka Islāmistu kaujinieki Francijas tūristus no vienas ģimenes, tostarp četrus bērnus, Kamerūnas ziemeļos Sabongari ciemā Nigērijas robežas tuvumā nolaupīja februārī.

Kādas rietumvalsts diplomāts paziņoja, ka seši bruņoti nolaupītāji uz motocikliem saņēmuši par ķīlniekiem precētu pāri ar četriem bērniem un tēvoci. Nolaupītie bērni ir piecu, astoņu, 10 un 12 gadu vecumā.

Francijas energokompānija "GDF Suez" paziņoja, ka ir nolaupīts tās darbinieks, kurš strādāja Kamerūnas galvaspilsētā Jaundē, un viņa ģimenes locekļi. Nolaupīšana notika, kad šī ģimene pavadīja brīvdienas Kamerūnas ziemeļos un tur bija apmeklējusi Vazas nacionālo parku.

Internetā izplatītā videoierakstā kaujinieki pieprasīja atbrīvot cietumniekus Nigērijā un Kamerūnā, kā arī kritizēja Franciju par gadā sākumā sākto militāro intervenci Mali.

Tā bija pirmā reize, kad Kamerūnā nolaupīti Rietumvalstu tūristi, lai gan ķīlnieku saņemšana Kamerūnas piekrastē nav neparasta.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!