Grieķijas policija sestdien uzgājusi jau otro ieroču slēptuvi, kas, pēc amatpersonu domām, pieder kreiso teroristu organizācijai "17.novembris", kas savas pastāvēšanas 27 gados veikusi vairākus asiņainus terora aktus.
Ieroču noliktava atrasta, policijai veicot operāciju Atēnu strādnieku rajonā Pangrati, informēja policija.

Policija sestdien norobežoja ēku, kurā atrasta ieroču slēptuve, kurā atrastas arī raķetes un granātas.

4.jūlijā policija, veicot pret "17.novembri" vērstu operāciju, atrada teroristu grupējuma galveno ieroču noliktavu, kas bija ierīkota Katopatisijas rajonā Atēnu centrālajā daļā.

Ceturtdien policija ziņoja, ka pirmo reizi izdevies arestēt cilvēku, kurš tiek turēts aizdomās par piederību "17.novemrbim" un kurš bija īrējis ēku, kur tika atrasta pirmā ieroču noliktava.

Aizturētais ir Savs Ksirs, kuru policija arestēja 29.jūnijā, pēc tam kad 40 gadus vecais svētbilžu gleznotājs Ksirs plānoja novietot spridzekli pie kuģniecības biroja, bet uz turieni vestais dinamīts priekšlaicīgi eksplodēja, viņu nopietni ievainojot.

Policija Ksira aresta laikā netālu no sprādziena vietas atrada revolveri un konstatēja, ka tas nozagts policistam, kuru 1984.gadā noslepkavoja "17.novembra" biedri.

Tiek uzskatīts, ka "17.novembris" ir atbildīgs par 23 slepkavībām, sākot ar ASV Centrālās izlūkošanas pārvaldes (CIP) Atēnu biroja vadītāja slepkavību 1975.gadā un beidzot ar Lielbritānijas militārā atašeja Atēnās slepkavību 2000.gadā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!