Pēc ministru ziņojumu uzklausīšanas Krievijas prezidents Vladimirs Putins devis rīkojumu nedēļas laikā veikt visus nepieciešamos pasākumus, lai atjaunotu federālo televīzijas kanālu translāciju Maskavā un Maskavas apgabalā, informēja prezidenta preses dienests.
Pirmdien Kremlī Putins tikās ar sakaru ministru Leonīdu Reimanu un preses ministru Mihailu Ļesinu.

Krievijas Valsts Celtniecības un dzīvokļu un komunālā kompleksa komitejas ("Gosstroj") speciālisti valsts komitejas priekšsēdētāja Anvara Šamuzafarova vadībā otrdien no rīta sāks Ostankinas televīzijas torņa stāvokļa ekspertīzi, aģentūru "Interfax" informēja "Gosstroj" administrācijā.

Svētdien Ostankinas televīzijas tornī izcēlās ugunsgrēks, kurā sadega iekārtas un kabeļi, kā arī tika pārtraukta praktiski visu televīzijas kanālu translācija Maskavas un Maskavas apgabala teritorijā. Ugunsgrēkā gājuši bojā arī cilvēki. Ugunsgrēks tika likvidēts tikai pirmdien.

Informācijas avots "Gosstroj" izteica versiju ka, iespējams, tiks pieņemts lēmums par torņa smailes un vēlāk arī visa televīzijas torņa demontāžu.

Ugunsgrēkā cietušas gandrīz visas 180 stiegrotās tērauda troses, ar ko nostiprināta Ostankinas televīzijas torņa unikālā konstrukcija. Tomēr iespēja, ka tornis varētu apgāzties, patlaban ir maz ticama, uzskata "Gosstroj" speciālisti.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!