Foto: DELFI
Īpašnieki atbrīvojuši no amata ietekmīgā Krievijas izdevuma "Kommersant" holdinga ģenerāldirektoru Andreju Galijevu un žurnāla "Kommersant Valstj" galveno redaktoru Maksimu Kovaļski, bet izdevniecības ģenerāldirektors iesniedzis atlūgumu, otrdien vēsta Krievijas masu mediji.

Telekanāls "Rossia 24"otrdien pavēstīja, ka šādu "stingru lēmumu" pieņēmis izdevniecības lielākais akcionārs Ališers Usmanovs pēc pēdējā "Kommersant Vlastj" numura iznākšanas. Tas bijis veltīts nesen notikušajām Valsts domes vēlēšanām un Krievijā notiekošajām protesta akcijām.

Izdevniecības ģenerāldirektors Demjans Kudrjavcevs skaidrojis, ka pēdējā numura sagatavošanā pārkāpti "profesionālas žurnālistikas standarti". "46.žurnāla "Vlastj" sagatavošanā tika pārkāptas iekšējās procedūras, profesionālas žurnālistikas standarti un Krievijas likumi," Kudrajcevs raksta savā blogā. "Izdevniecības vadība pauž nožēlu par to un atvainojas saviem lasītājiem," raksta ģenerāldirektors.

"Pēc tam izdevniecības direktoru padome atbrīvoja no amata žurnāla "Vlastj" galveno redaktoru Maksimu Kovaļski. Izdevniecības ģenerāldirektors un direktoru padomes loceklis Demjans Kudrjavcevs ir iesniedzis atlūgumu, kuru uzskatīs tuvākajā akcionāru
sapulcē," informēja pats Kudrjavcevs.

Aģentūra "Interfakss", atsaucoties uz anonīmu avotu izdevniecībā, vēsta, ka par formālo atlaišanas iemeslu kalpojis pēdējā žurnāla numurā publicēta vēlēšanu biļetena fotogrāfija, uz kuras uzrakstīti necenzēti vārdi. "Galvenais skaļo augstu amatpersonu atlaišanas iemesls ir [..] vēlēšanu biļetena fotogrāfija, uz kura redzams neglīts necenzēts uzraksts," sacījis avots.

Pats īpašnieks Usmanovs informējis, ka līdz šim nekad nav iejaucies savu izdevumu redakciju darbā, taču pēdējo publikāciju uzskatot par žurnālistu ētikas pārkāpumu. "Šie materiāli robežojas ar sīko huligānismu," īpašnieks sacījis interneta izdevumam "Gazeta.ru", neizslēdzot iespēju vērsties pret Kovaļski tiesā. Interneta izdevums "News.ru" atzīmē, ka, iespējams Usmanovam nav patikuši provocējošie premjera Vladimira putina attēli jaunākajā "Vlastj" numurā.

Kovaļskis aģentūrai "Interfakss" norādījis, ka izdarīto nenožēlo. "Es neņemos spriest, pamatoti vai nepamatoti mani atlaida – tas ir vadības lēmums," sacīja Kovaļskis. "Taču man ir cieša pārliecība, ka es esmu visu darījis pareizi, un es nenožēloju, ka pēdējais numurs izskatījās tieši tā," sacīja bijušais redaktors, kurš žurnālā strādājis 12 gadus.
Izdevniecība "Kommersant" izveidota uz privātā laikraksta "Kommersant" bāzes 1989.gadā. 2006.gadā to nopirka uzņēmējs Usmanovs. Izdevniecībā ietilpst laikraksts "Kommersant" ar tematiskajiem pielikumiem, un vairāki žurnāli, tai skaitā "Vlastj", "Dengi" un "Ogoņok".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!