Foto: Itar-Tass/Scanpix
Maskavas Domodedovas lidostas direktors Vjačeslavs Ņekrasovs atbrīvots no amata, jo nav spējis pienācīgi tikt galā ar krīzes situāciju pagājušajā nedēļas nogalē, kad sasalstoša lietus izraisītu energoapgades traucējumu dēļ lidostas darbību nācās apturēt, vēsta ziņu aģentūra PRIME-TASS, atsaucoties uz avotiem aviācijas nozarē.

Savukārt pašas Domodedovas pārstāvji gan atzīst, ka Ņekrasovs pārcelts citā amata - par lidostas izpilddirektora vietnieku, bet noliedz, ka tas saistīts ar neseno krīzes situāciju. Viņa vietā iecelts līdzšinējais lidostas pasažieru apkalpošanas dienesta vadītājs Igors Borisovs. "Šie pārkārtojumi nekādā veidā nav saistīti ar traucējumiem elektroenerģijas padevē," paziņojusi lidostas preses sekretāre.

Krievijas premjerministrs Vladimirs Putins trešdien asi kritizēja lidostas vadības reakciju uz krīzi. "Kāds darbs tika veikts ar pasažieriem? Nekāds," paziņoja premjers, norādot, ka pasažieri turpinājuši ierasties lidostā vēl tad, kad strāvas padeve jau bija pārtrūkusi, jo nav gādāts par viņu informēšanu.

Jau ziņots, ka Krievijas galvaspilsētas Domodedovas un Šeremetjevas lidostās nedēļas nogalē ārkārtējo laika apstākļu dēl aizkavējās un tika atcelti simtiem lidojumu, izraisot pasažieru neapmierinātību un pat vardarbīgus incidentus.

Tikmēr Krievijas lidsabiedrība "Aeroflot" ceturtdien paziņojusi, ka lidojumu grafiks jau tiek ievērots pilnā apmērā. Visas lidmašīnas izlido paredzētajā laikā. Atrisinātas arī problēmas ar pretapledošanas reaģentu trūkumu - tie piegādāti pietiekamā daudzumā, lai varētu sagaidīt pavasari.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!