Vēlēšanu komisijas pārstāvis stāsta, ka balsu skaitītāji gaida rīkojumu par sestdien savāktajām balsīm prezidenta vēlēšanās. Paziņojums tiks izplatīts pirmdienas pēcpusdienā, kad tiks nolemts, vai pakļauties 15 no 18 prezidenta amata kandidātiem, kuri pieprasa rīkot atkārtotas vēlēšanas.

Starptautiskie novērotāji nav ziņojuši par ievērojamām nelikumībām vēlēšanu norisē, informē BBC. Piecpadsmit prezidenta amata kandidāti ir paziņojuši, ka nevar uzskatīt par likumīgām tādas vēlēšanas, kurās vēlētājiem jānodod sava balss, riskējot ar savu dzīvību.

ANO, kura palīdzēja vēlēšanu rīkošanā, ir izteikusi atzinību par lielo vēlētāju skaitu, kuri tomēr izlēma nodot savu balsi. Vēlēšanām bija piereģistrējušies desmit miljoni cilvēku, liela daļa no tiem bija bēgļi, kuri uzturas Pakistānā un Irānā.

Lielākās diskusijas ir izraisījusi tinte, kura tika izmantota, lai ļautu katram vēlētājam piedalīties vēlēšanās tikai vienu reizi. Iedzīvotāji stāsta, ka tinti nomazgāt nebija nekādu problēmu, un to varētu būt izmantojuši negodīgie vēlētāji. Tas ir viens no iemesliem, kāpēc tagadējā prezidenta Hamida Karzai pretinieki vēlas anulēt vēlēšanas.

Karzai ir izteicies, ka vēlēšanu anulēšana būtu kā apvainojums tūkstošiem afgāņu, kuri, neskatoties uz sliktajiem laika apstākļiem un terorisma draudiem, tomēr devās uz vēlēšanu iecirkņiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!