Brazīlijas varas pārstāvji otrdien paziņoja, ka ir atrastas virs Atlantijas okeāna pazudušās "Air France" lidmašīnas atlūzas, vēsta BBC.

Pēc Brazīlijas gaisa spēku pārstāvja vārdiem, Atlantijas okeāna ūdeņos atrasti peldošie lidmašīnas krēsli.

650 kilometru attālumā uz ziemeļaustrumiem no Fernando de Noronjas salas atrastas arī lidmašīnas balta apšuvuma daļas, kā arī neliels eļļas un degvielas plankums.

Tomēr pagaidām nav precīzu pierādījumu, ka tās ir tieši "Airbus330-200" lidmašīnas atlūzas, kura pazudusi virs Atlantijas okeāna ar 228 cilvēkiem.

Šādos gadījumos glābēji cenšas atrast korpusa detaļas ar lidaparāta sērijas numuru.

Lidmašīna "Airbus A330-200" bija ceļā no Riodežaneiro uz Parīzi. Pārraidot signālus par īssavienojumu, kas radies spēcīgas turbulences dēļ, lidmašīna pazudusi no radaru ekrāniem. Visticamāk, tā iekļuvusi vētrā un tai iespēris zibens.

ASV un Francijas vadība noraidīja, ka lidaparātu varēja nolaupīt teroristi. Francijas Šarla de Golla lidostā pulcējas desmitiem pazudušo pasažieri tuvinieku.

Francijas prezidents Nikolā Sarkozī jau paziņoja, ka cerības atrast izdzīvojušos ir visai niecīgas. Viņš pauda pārliecību, ka ar lidmašīnu gaisā atgadījusies traģēdija.

Franču lidsabiedrība apstiprina, ka lidmašīnā bija 61 francūzis, 58 brazīlieši un 26 vācieši, kā arī deviņi ķīnieši, deviņi itāļi, seši zviedri, pieci briti, pieci lībieši, četri ungāri, trīs īri, trīs Norvēģijas un trīs Slovākijas valstspiederīgie.

Lai atrastu lidmašīnas atlūzas, Francija un Brazīlija nosūtīja militārās lidmašīnas un kuģus. Tomēr meklēšanu sarežģīja apstākļi, ka lidmašīna pazudusi virs okeāna un ir jāpārmeklē liela teritorija.

Naktī lidaparāts tika meklēts ar speciālām radaru un infrasarkano staru iekārtām, kuras varētu uztvert tā avārijas radiobākas signālus vai pamanīt ūdenī atlūzas vai cilvēku ķermeņus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!