Brazīlijas gaisa spēku lidmašīnas ekipāža trešdien Atlantijas okeānā pamanījusi jaunas avarējušās "Air France" pasažieru lidmašīnas atlūzas, kas ir lielākas par iepriekš atrastajām, pavēstīja kara aviācijas pulkvedis Žorže Amarals.

"Piecu kilometru rādiusā pamanīti vairāki objekti, ieskaitot kādu, pēc visa spriežot, metāla objektu, kura diametrs ir septiņi metri," sacīja pulkvedis, piebilstot, ka pamanīts arī degvielas plankums.

Desmit mazāki metāla objekti, kā arī vēl viens degvielas plankums pamanīts 20 kilometru attālumā no pirmās vietas.

Jau otrdien tika pamanītas dažas avarējušās lidmašīnas atlūzas - arī lidmašīnas krēsls, vadi, citas detaļas. Zonu, kurā objekti tika pamanīti trešdien, no otrdien pamanītajiem šķir 90 kilometri.

Meklēšanas operācijā avārijas vietā trešdien bija iesaistīti 11 lidaparāti.

Patlaban jaunatrasto atlūzu virzienā dodas pieci Brazīlijas karaflotes kuģi. Sagaidāms, ka atlūzu zonu tie sasniegs trešdien vakarā.

Avārijas apvidū jau kopš otrdienas atrodas divi tirdzniecības kuģi - viens Francijas un viens Nīderlandes.

Avarējušā lidmašīnā atradās kopskaitā 228 cilvēki - 216 pasažieri un 12 apkalpes locekļi. Pēc provizoriskiem datiem, vairākums pasažieru (aptuveni 80%) bija brazīlieši, bet tajā bija arī 40 līdz 60 francūžu un aptuveni 20 vāciešu.

Pēc provizoriskās versijas, aerobuss, šķērsojot negaisa fronti virs Fernandu di Noronjas, nokļuva spēcīgas vētras zonā. Dažas minūtes pirms pazušanas lidmašīna ziņoja par bojājumu elektroenerģijas padeves ķēdē. Lidmašīnā, iespējams, iespēra zibens.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!