Foto: AFP/Scanpix

Atsevišķas sadursmes Stambulā un Ankarā joprojām turpinās, kaut arī pagājušas jau vairākas stundas kopš Turcijas prezidenta Redžepa Tajipa Erdogana paziņojuma par militārā apvērsuma mēģinājuma neitralizēšanu.

Sestdienas rītā Turcijas kara lidmašīnas bombardēja nemiernieku tankus netālu no prezidenta pils galvaspilsētā Ankarā. Virs Bestepes rajona paceļas melnu dūmu mutuļi, ziņo telekanāls NTV.

Ankarā sestdienas rītā joprojām dzirdami vieglo un smago ieroču šāvieni, tviterī ziņo kāds žurnālists.

Varas iestādes arestējušas ar puču saistītu armijas brigādes ģenerāli.

NTV vēsta, ka šāvienu troksnis Turcijas lielākajā pilsētā Stambulā joprojām dzirdams netālu no raidkorporācijas TRT biroja ēkas, kur policijas automašīnu sašāvis puča atbalstītāju tanks.

Policija turpina aizturēt karavīrus, kas ieņēmuši pozīcijas uz Stambulas tiltiem, vēsta NTV.

Aģentūra AFP ziņo, ka dumpinieki, kas bija ieņēmuši Bosfora tiltu, beidzot ir padevušies. NTV demonstrēja kadrus, kuros redzams, kā karavīri ar paceltām rokām atkāpjas no saviem tankiem, kuri kopš puča sākuma bloķēja stratēģiski svarīgo tiltu, kas savieno Stambulas Eiropas un Āzijas daļas.

Televīzijas kadros redzams, kā sadragātu automašīnu fonā policija aiztur cilvēkus.

NTV vēsta, ka tikmēr valdības spēku atbalstītāji pulcējušies uz lūgšanu pie prezidenta pils.

Kā jau ziņots, piektdienas vakarā sākās militāra apvērsuma mēģinājums Turcijā, par kura neitralizēšanu sestdienas rītā paziņoja augstākās amatpersonas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!