Trešdien kādā Ņujorkas augstceltnē ietriekusies ASV beisbola zvaigznes pilotēta mazizmēra lidmašīna, un negadījumā dzīvības zaudējuši divi cilvēki.
Notikušais atsauca pilsētas iedzīvotāju atmiņā pirms vairāk nekā pieciem gadiem notikušos teroristu uzbrukumus.

Lai gan vietējās varasiestādes šoreiz izslēdza terorisma iespēju, virs vairākām ASV pilsētām pacēlās armijas iznīcinātāji, bet Ņujorkas varasiestādes paaugstināja drošības režīmu.

Pēc sākotnējām ziņām, lidmašīnu "Cirrus SR20" pilotēja 34 gadus vecais Ņujorkas beisbola komandas "Yankees" sportists Korijs Lidls, bet otrs katastrofas upuris bija viņa lidošanas apmācību instruktors.

Ziņas par viņa nāvi jau apstiprinājis komandas īpašnieks Džordžs Šteinbrenners.

Vienmotora lidmašīna ietriecās 50 stāvus augstajā daudzdzīvokļu namā ap plkst. 14.45 (plkst. 21.45 pēc Latvijas laika), divos stāvos izraisot ugunsgrēkus.

Pēc negadījuma no luksusa dzīvokļu ēkas 72.ielas austrumu pusē debesīs cēlās spilgti oranžas liesmas un dūmu mutuļi.

Ugunsdzēsējiem izdevās apdzēst liesmas nepilnas stundas laikā.

Ņujorkas mērs Maikls Blūmbergs pavēstīja, ka lidmašīna ar diviem cilvēkiem pacēlusies no Teterboro lidostas Ņūdžersijā, apmetusi loku ap Brīvības statuju un devusies pa zināmu ceļu Īstriveras virzienā, līdz pazudusi no radaru ekrāniem.

Blūmbergs noliedza, ka notikušajam būtu kāds sakars ar terorismu.

"Skumji, ka šajā negadījumā divi cilvēki zaudējuši dzīvības, taču nedomāju, ka notikušajam ir kāda būtiskāka nozīme," piebilda Ņujorkas mērs.

Pēc notikušā federālās varasiestādes virs vairākām pilsētām veica gaisa telpas aizsardzības pasākumus.

Policija slēdza satiksmei tuvākās ielas vismaz sešu kvartālu rādiusā ap notikuma vietu.

Ņujorkas ugunsdzēsības dienests pavēstīja, ka notikuma vietā vieglus ievainojumus guvuši 11 ugunsdzēsēji un divi civiliedzīvotāji.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!