Foto: EPA/Scanpix/LETA
Austrālijas premjers Skots Morisons apstiprinājis, ka viņa valsts amatpersonas neapmeklēs 2022. gada ziemas olimpiskās spēles Pekinā, raksta "The Guardian".

Iepriekš arī ASV apstiprinājušas Pekinas spēļu diplomātisko boikotu. Tagad Vašingtonai pievienojusies Austrālija.

Morisons žurnālistiem Sidnejā sacīja, ka, ņemot vērā diplomātisko attiecību pasliktināšanos starp Austrāliju un Ķīnu, "nav pārsteidzoši", ka amatpersonas neapmeklēs nākamā gada ziemas olimpiskās spēles. "Tomēr Austrālijas sportisti to darīs," viņš trešdien sacīja. "Austrālija ir lieliska sporta nācija, un es ļoti nošķiru sporta jautājumus un citus politiskos jautājumus," piebilda premjers.

Morisons sacīja, ka vēlētos, lai tiktu atrisināta ilgstošā spriedze starp Austrāliju un Ķīnu, taču viņa valdība neplāno "atkāpties no spēcīgās pozīcijas, kas mums bija, iestājoties par Austrālijas interesēm".

Ķīnas vēstniecība Kanberā apsūdzēja Austrālijas politiķus par nostāšanos "politiskā pozā" un norādīja - tieši tāpat kā tas notika, reaģējot uz ASV boikotu - ka valstu diplomātiskie pārstāvji uz olimpiskajām spēlēm īsti nebija aicināti jebkurā gadījumā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!