Foto: AFP/Scanpix

Austrālijas policija konfiscējusi liekāko metamfetamīna partiju valsts vēsturē, kas bijusi paslēpta kravā no Ķīnas. Narkotiku kopējais svars ir 585 kilogrami, bet to vērtība ielu cenās sasniedz 430 miljonus Austrālijas dolāru (234 miljoni latu), vēsta raidsabiedrība BBC.

Policija saistībā ar neatļauto vielu kontrabandu arestējusi vienu singapūrieti, austrālieti un Honkongas pilsoni, likumsargi pieļauj, ka iespējami arī turpmāki aresti gan Austrālijā, gan ārzemēs.

Narkotikas, kuras pazīstamas ar nosaukumu "ledus" ("ice"), konfiscētas pēc četrus mēnešus ilgas operācijas. Tā sākta pēc tam, kad saņemtas norādes par aizdomīgām darbībām kādā noliktavā Sidnejā, atsaucoties uz policiju, informē BBC. Apreibinošās vielas bijušas paslēptas ķīmisko tīrīšanas līdzekļu kravā, kas pa jūru vesta no Šeņdžeņas pilsētas Ķīnas dienvidos.

"Tās ir derdzīgas un viltīgas narkotikas. Šis ir narkotiku veids, kas padara cilvēkus trakus," teica Jaundienvidvelsas policijas priekšnieks Andrevs Scipione. "Viens telefona zvans bija viens pavediens, kas ļāva mums atklāt sindikātu, kas tiks apturēts uz visiem laikiem," skaidro policistu šefs.

Izmeklētāji atklāj, ka operācijā vēl nav gluži galā un ka varētu sekot arī turpmāki aresti gan Austrālijā, gan aizjūras zemēs. "Mēs jau kontaktējamies ar amatpersonām Ķīnā un turpmākās izmeklēšanas darbības ir gatavībā," teic Austrālijas Federālās policijas komisārs Tonijs Neguss.

Konfiscētā narkotiku partija ir gandrīz divas reizes lielāka par iepriekšējo rekordlielo policijas guvumu. Pagājušajā gadā Austrālijas likumsargi atklāja 300 kilogramu lielu aizliegto vielu kravu, paskaidro BBC.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!