Kādas Austrijas skolnieces vecāki ir pārliecināti, ka meitene, kas izbēgusi no kādas mājas pagraba, kur tikusi turēta gadiem ilgi, ir viņu sen nolaupīta meita, informē ārvalstu prese.
Pagaidām nav gatavi DNS testa rezultāti, taču arī policija nešaubās, ka meitene ir Nataša Kampuša, raksta BBC. Nataša tika nolaupīta ceļā uz skolu, un tolaik viņa bija desmit gadus veca.

Arī vecāki apgalvo, ka momentā pazinuši savu meitu pēc gaitas un uzvedības, kaut arī meitenes izskats ir mainījies.

Vīrietis, kas tiek turēts aizdomās par meitenes nolaupīšanu, izdarīja pašnāvību tajā pašā dienā, kad tika atrasta Nataša.

44 gadus vecais Volfgangs Priklopils esot turējis meiteni pagrabā zem garāžas savā mājā, 16 kilometru attālumā no meitenes dzimtās pilsētas. Pēc viņas pazušanas pirms astoņiem gadiem policija nopratināja vīrieti, taču nepārmeklēja viņa māju. Vietējie iedzīvotāji ir pārsteigti, kā Prikopilam izdevies visus šos gadus nelielajā apdzīvotajā vietā izdevies turēt ieslodzījumā meiteni, neradot nekādas aizdomas.

Meitenes vecāki sirdī cerēja pieredzēt viņas atgriešanos, tomēr jau bija samierinājušies ar domu par viņas pazušanu.

Policija nav sniegusi sīkāku informāciju par meitenes bēgšanu, taču ir zināms, ka viņa bija izmantojusi izdevību, kad bija atstātas vaļā viņas improvizētā cietuma durvis. Citi avoti vēsta, ka meitenei bija jāveic dažādi mājas darbi, un viņa bija aizbēgusi laikā, kad viņai bija uzdots iztīrīt automašīnu.

Pagaidām nav zināms arī nolaupītāja motīvs un vai meitene tikusi seksuāli izmantota. Policija uzskata, ka nolaupīšanai nav bijis nekāda sakara ar meitenes ģimeni, netika pieprasīta arī nekāda izpirkšanas maksa. Nolaupītājs bija apgādājis meiteni ar pārtiku un nepieciešamajām lietām, kā arī mācījis viņai lasīt, rakstīt un rēķināt.

Nataša tika turēta 4x3 metrus lielā telpā ar 50x50 centimetru plašu ieeju, kas mājas īpašnieka prombūtnes laikā tika aizslēgtas ar skaņu necaurlaidīgām seifa durvīm.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!