Bērniem Austrijas bērnudārzos tiek atņemtas rotaļlietas, lai vēlāk dzīvē tas palīdzētu viņiem cīnīties pret atkarību no narkotikām un alkohola, informē "Ananova".
Īstenojot projektu "no rotaļlietām brīvi bērnudārzi", bērniem nāksies iemācīties iztikt bez savām pierastajām rotaļlietām trīs mēnešus, lai viņi iemācītos būt neatkarīgāki un integrēties sabiedrībā.

Vīnes veselības jomas domniece Renāte Braunere pavēstīja, ka kampaņas mērķis ir aizsargāt bērnus no kļūšanas atkarīgiem no narkotikām un alkohola, kad viņi kļūs pieauguši, vienlaikus attīstot viņos kompetenci par integrēšanos sabiedrībā.

"Izmēģinājuma pārbaudes ir parādījušas, ka bērnu rotaļlietu paņemšana prom iedrošina viņus vairāk domāt par to, kā sevi izklaidēt. Viņi kļūst sabiedriskāki un pat tie, kuri bija palikuši grupas ārpusē, atrod sev pozitīvu lomu," viņa pavēstīja.

Nesen Austrijā veiktos pētījumos atklājās, ka arvien vairāk bērnu uzaug ģimenēs, kurās viens vai abi vecāku pārāk daudz patērē alkoholu, turklāt pieaug arī no alkohola un narkotikām atkarīgo pusaudžu skaits.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!