Foto: EPA/Scanpix/LETA

Austrijas pirmstermiņa vēlēšanas notiks septembra sākumā, svētdien paziņojis prezidents Aleksandrs van der Bellens, sakot, ka viņš vēlas atjaunot uzticību valdībai pēc vicekanclera demisijas, vēsta “Reuters”.

"Ir svarīgi, ka austriešiem ir dota iespēja jaunam startam, lai atgūtu uzticību valdībai," savā paziņojumā svētdien pauda Austrijas prezidents. Viņš norādīja, ka šim startam jānotiek ātri, tāpēc tiek vēlēšanas varētu rīkot septembra sākumā, ja iespējams.

Kanclers Sebastians Kurcs par nepieciešamību rīkot ārkārtas vēlēšanas sabiedrību informēja sestdien, pēc tam, kad vicekanclers Heincs Kristiāns Štrahe atkāpās no amatā sakarā ar iesaisti video skandālā. Tajā viņš redzams, šķietami piedāvājot dalību publiskajos iepirkumos apmaiņā pret politisku atbalstu kādai sievietei, kura uzdodas par kāda krievu oligarha radinieci.

Iepriekš Štrahe saistību ar video sauca par "mērķtiecīgu politisku slepkavību" un teica, ka vienīgais noziegums ir nelegāla video ierakstīšana privātā pasākumā.

Tuvākajās nedēļās tiks veiktas juridiskās procedūras, lai noteiktu konkrētu vēlēšanu datumu, un van der Bellenam būs tālākas sarunas ar citu partiju līderiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!