Austrijas transporta ministrs Mihaels Šmids paziņojis par atkāpšanos no amata, kļūstot par trešo ministru no galēji labējās Brīvības partijas, kas atstāj februārī izveidoto koalīcijas valdību. Negaidītais paziņojums ir pēdējā liecība par problēmām konservatīvā kanclera Volfganga Šisela valdībā.
Valdības problēmas satricinājušas apsūdzības, ka Brīvības partija piekukuļojusi policiju, lai iegūtu konfidenciālu informāciju par saviem politiskajiem pretiniekiem.

Intervijā laikrakstam "Kleine Zeitung" 55 gadus vecais Šmids sestdien vakarā sacīja, ka atkāpjas no amata, jo pēc tam, kad Brīvības partija 15.oktobrī zaudējusi Štīrijas federālās zemes vēlēšanās, viņam politika esot apnikusi.

Pirms kļūšanas par transporta un infrastruktūras ministru Šmids 11 gadus bijis Brīvības partijas Štīrijas nodaļas vadītājs.

"Manas baterijas ir tukšas," intervijā, kas ievietota "Kleine Zeitung" mājas lapā Internetā, atzina Šmids.

Šmids arī norādīja, ka viņu neapmierina tas, kā partija pēc vēlēšanām izvēlējusies jaunu partijas līderi Štīrijā. Zaudējums federālās zemes vēlēšanās bija Brīvības partijas pirmā nozīmīgā neveiksme kopš 1986.gada.

"Es pateicu jaunajam federālās zemes partijas vadītājam... ka nākošnedēļ atkāpšos no ministra amata," sacīja Šmids.

Austrijas vicekanclere Zuzanna Rīsa - Pasere, kas maijā kļuva par Brīvības partijas vadītāju, šajā amatā nomainot populistu Jērgu Haideru, teica, ka Šmids viņu informējis, ka pamet amatu personīgu iemeslu dēļ. Rīsa - Pasere pauda nožēlu par viņa lēmumu.

"Es būtu vēlējusies, lai viņš paliek," viņa atzina.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!