Vācijas tūristu autobusa sadursmē ar pasažieru vilcienu Ungārijas dienvidrietumos ceturtdienas rītā bojā gājis vismaz 31 cilvēks un ievainoti vēl 50 pasažieri, ziņo vietējā policija.
Vismaz 11 no ievainotajiem ir smagā stāvoklī. Vilciens pēc sadursmes noskrējis no sliedēm, un avārijā cietis arī vilciena vadītājs, taču netiek ziņots par nopietni cietušiem pasažieriem vilcienā, kurš bija ceļā no Budapeštas uz Naģkanižu.

Šomoģas apgabala policijas pārstāvis Lāslo Gelenčers sacīja, ka divstāvu pasažieru autobuss šķērsojis dzelzceļa sliedes pie Šiofokas pilsētas Balatona ezera krastā, kad tajā pilnā ātrumā ietriecās vilciens.

"Avārijas vieta izskatās vienkārši šausmīgi," viņš piebilda.

Vilciens pēc ietriekšanās autobusā to stūmis vēl kādus 150 metrus, pārlaužot to divās daļās. Tiek ziņots, ka autobuss pēc tam aizdedzies.

Uz avārijas vietu nosūtītas aptuveni 30 ātrās palīdzības automašīnas, tikpat daudz ugunsdzēsēju automašīnu un vēl četri helikopteri.

Dzelzceļa pārbrauktuvei avārijas brīdī darbojušās brīdinājuma gaismas par tuvojošos vilcienu. Vācijas telekanāls "N-24" vēsta, ka autobusam gadījusies kāda tehniska problēma, tādēļ tas nav spējis laikus nobraukt no sliedēm.

Uz avārijas vietu izbraucis Vācijas vēstnieks Ungārijā, bet vēstniecībā Budapeštā izveidots "krīzes punkts" cietušo tuvinieku informēšanai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!