Divstāvu autobuss ar Argentīnas tūristiem braucienā uz kādu Brazīlijas pludmales kūrortu zaudēja kontroli uz līkumota kalnu ceļa un ietriecās vietējā autobusā. Sadursmē gāja bojā 39 cilvēki Argentīnas autobusā, kā arī Brazīlijas autobusa šoferis un divi pasažieri.

Katastrofā, kas notika Santakatarinas štatā 700 kilometrus uz dienvidrietumiem no Sanpaulu, vēl 42 cilvēki tika ievainoti, no kuriem trīs bija nopietnā stāvoklī.

"Bija ļoti tumšs un pasažieri sāka kliegt, kad es pēkšņi ieraudzīju ķermeņu daļas no Argentīnas autobusa mūsu autobusā," sacīja vietējā autobusa pasažiere.

Starp bojā gājušajiem bija seši bērni.

Ceturtdien Brazīlijā ieradīsies upuru tuvinieki, lai identificētu līķus, kuru izvilkšana no atlūzām ilga sešas stundas. Ņemot vērā ierobežoto vietējā morga ietilpību, līķi refrižeratora mašīnā tika pārvesti uz vietējā sporta centra vingrošanas zāli.

Argentīnas prezidents Fernando de la Rua izteica līdzjūtību upuru tuviniekiem un paziņoja, ka ir gatavs nosūtīt trīs lidmašīnas uz Brazīliju bojā gājušo atvešanai uz dzimteni.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!