Foto: AP/Scanpix

Vācijas zemo cenu aviosabiedrības "Germanwings" lidmašīnas otrais pilots, kurš tiek turēts aizdomās par tīšu lidmašīnas nogāšanu Francijas Alpos, nogalinot 150 cilvēkus, iepriekšējā lidojumā "kritienu" izmēģinājis, otrdien pavēstījis laikraksts "Bild".

Prokurori uzskata, ka 27 gadus vecais otrais pilots Andreass Lubics 24. marta lidojuma laikā no Barselonas uz Diseldorfu aizslēdza pilotu kabīnes durvis, liedzot tajā iekļūt kapteinim, un tīši nogāza lidmašīnu.

Laikraksts "Bild", citējot Frakcijas katastrofu izmeklētājiem tuvu stāvošu avotu, vēsta, ka izmeklētāju ziņojumā, kuru plānots publiskot trešdien, atklāts, ka Lubics tajā pašā dienā lidojumā no Diseldorfas uz Barselonu izmēģinājis lidojuma augstuma samazināšanu.

Dokumentā atzīts, ka veikta "kontrolēta augstuma samazināšana, kas ilga minūtes un kurai nebija aeronautiska attaisnojuma".

Lubics iepriekš bija cietis no smagas depresijas, un viņa mājas datorā bija redzams, ka viņš dažas dienas pirms katastrofas bija pētījis pašnāvības izdarīšanas veidus. Prokurori viņa mājās atrada arī saplēstas slimības lapas, kuras atklāja, ka viņš liktenīgā lidojuma dienā nevarēja strādāt.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!