Problēmas ar Igaunijas vīzu saņemšanu pamudina simtiem tūkstošus Krievijas tūristu atteikties no brauciena uz Igauniju par labu Latvijai, kur noformēt šos iebraukšanas dokumentus var krietni ātrāk, ceturtdien raksta avīze "Eesti Paevaleht".
Igaunijas Tūrisma firmu savienības prezidente Anne Samlika sacīja, ka vīzas saņemšanai Igaunijas konsulātos Maskavā un Sanktpēterburgā Krievijas tūristiem ir nepieciešams ilgs laiks, tāpēc daudzi no viņiem atsakās no ceļojuma uz Igauniju un izvēlas citus tūrisma maršrutus, piemēram, Latviju, kur vīzu var noformēt aptuveni nedēļas laikā.

Samlika teica, ka krievu tūristiem neesot problēmu arī ar Čehijas vīzas saņemšanu.

Igaunijas Tūrisma firmu savienības vadītāja norādīja, ka problēmas iemesls ir tas, ka valsts nav piešķīrusi pietiekamus naudas līdzekļus. Viņa informēja, ka Igaunijas Ārlietu ministrija ir pieprasījusi valstij 2,9 miljonus kronu (124 tūkstošus latu) vīzu problēmas atrisināšanai, taču saņēmusi tikai miljonu kronu (43 tūkstošus latu).

"Ir jāsaprot, ka ar vienu diviem miljoniem problēmas nevar atrisināt," viņa teica.

Savukārt Igaunijas Viesnīcu un restorānu savienības valdes priekšsēdētājs Tarmo Sumbergs brīdinājis, ka nesakārtotā vīzu jautājuma dēļ Igaunijai var rasties miljoniem kronu lieli zaudējumi.

Sumbergs un Samlika pirms dažām dienās tikās ar Igaunijas ārlietu ministri Kristīnu Ojulandi, lai apspriestu situācijas risinājumu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!