Krievijas lielākais autoražotājs "AvtoVAZ" varētu pasludināt bankrotu, ja vien uzņēmuma neizdosies restrukturizēt parādus, pirmdien paziņoja kompānijas izpildviceprezidents Oļegs Lobanovs.

""AvtoVAZ" izvērtē vairākas parādu restrukturizācijas iespējas. Vienkāršākā iespēja ir lūgt aizsardzību no kreditoriem, un šāda iespēja ir diezgan reāla," aģentūrai "RIA Novosti" norādīja Lobanovs.

Analītiķi un Krievijas amatpersonas jau iepriekš uzsvēra, ka "AvtoVAZ" atrodas uz bankrota sliekšņa un Lobanova paziņojums vērtējams kā pirmais nepārprotamais paša uzņēmuma vērtējums par sarežģīto finansiālo situāciju.

Lobanovs norādīja, ka galvenā alternatīva bankrota pasludināšanai būtu obligāciju izlaišana 50 miljardu rubļu (800 miljonu latu) vērtībā.

"Šāda obligāciju izlaišana ļautu mums refinansēt esošos parādus iespējami īsākajā laikā," norādīja Lobanovs.

Viņš norādīja, ka "AvtoVAZ" parādu apjoms uz šā gada beigām varētu sasniegt 75,2 miljardus rubļu (1,2 miljardus latu) un lielākie uzņēmuma kreditori ir valsts bankas "Sberbank" un VTB.

Ja obligāciju emisija neizdosies un uzņēmums nespēs restrukturizēt savus parādus valsts bankām, "AvtoVAZ" varētu pasludināt bankrotu.

Tomēr Lobanovs uzsvēra, ka bankrota pasludināšanas gadījumā "AvtoVAZ" negatavojas pārtraukt ražošanu.

Kā vēstīts, "AvtoVAZ" jau iepriekš paziņoja par plāniem likvidēt 27 600 darba vietas jeb ceturtdaļu no kopējā darba vietu skaita, tādējādi cenšoties cīnīties ar globālās ekonomikas krīzes laikā izraisītā pieprasījuma krituma negatīvajām sekām.

25% "AvtoVAZ" akciju pieder Francijas autobūves kompānijai "Renault".


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!