Foto: Publicitātes foto
Baku aizturēts aizliegtās Azerbaidžānas Islāmistu partijas līderis saistībā ar aizdomām par terora aktu gatavošanu, svētdien ziņoja šīs valsts policija.

Policijas paziņojumā teikts, ka tā piektdien aizturējusi partijas līderi Movsumu Samedovu un vēlāk, veicot kratīšanu viņa atbalstītāju mājās un darba vietās, atradusi rokas granātas, munīciju un radikālu islāmistu literatūru.

Paziņojumā norādīts, ka saistībā ar izmeklēšanu aizturēti vēl trīs vīrieši.

Samedovs arestēts piecas dienas pēc tam, kad viņš aicināja savus atbalstītājus gāzt Azerbaidžānas valdību, jo tā pārkāpjot reliģiskās tiesības.

Azerbaidžānas Islāmistu partija tika aizliegta 1995.gadā un tās iepriekšējie līderi tika apcietināti saistībā ar apsūdzībām par sazvērestību ar Irānas izlūkdienestiem, lai gāztu sekulāro varu Baku.

Ar naftu bagātā Azerbaidžāna ir lielākoties šiītu valsts, taču pēc gadu desmitiem ilgās padomju kundzības tā kļuvusi par vienu no laicīgākajām valstīm islāma pasaulē.

Varas iestādes pēdējos gados cenšas regulēt reliģisko noteikumu ievērošanu, lai nepieļautu islāma ekstrēmisma izpausmes, kaut gan kritiķi tās apsūdz īsteni ticīgo musulmaņu vajāšanā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!