Foto: Reuters/Scanpix/LETA
Pēc jaunu Covid-19 vīrusa gadījumu konstatēšanas lielākās Azerbaidžānas pilsētas nedēļas nogalē atkal tiks noslēgtas, ceturtdien, 4. jūnijā, paziņojušas amatpersonas.

Azerbaidžānas premjerministrs Ali Asadovs attaisnoja jaunu ierobežojumu ieviešanu, norādot, ka pagājušajā nedēļā sāktā ierobežojumu atvieglošana novedusi pie jauniem inficēšanās gadījumiem.

Varasiestādes trešdien ziņoja par 325 jauniem inficēšanās gadījumiem.

Kopumā Azerbaidžānā inficēšanās ar jauno koronavīrusu konstatēta 6260 cilvēkiem, no kuriem 76 miruši no šī vīrusa izraisītās slimības Covid-19.

Asadovs paziņoja, ka vairākās lielākajās pilsētās, tostarp galvaspilsētā Baku, stingri ierobežojumi stāsies spēkā pusnaktī uz sestdienu, un tos būs iespējams pagarināt.

Pilsoņiem būs atļauts atstāt savas mājas vienīgi, lai saņemtu steidzamu medicīnisko palīdzību vai apmeklētu tuva radinieka bēres, paziņoja premjerministrs.

Nedarbosies sabiedriskais transports un tiks slēgti visi "nesvarīgie" uzņēmumi, izņemot naftas un kravu pārvadājumu nozarēs, norādīja Asadovs.

Jaunā koronavīrusa dēļ Azerbaidžāna 24. martā izsludināja ārkārtējo stāvokli. 31. maijā tas tika atcelts līdz ar vairumu ierobežojumu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!