Āzijas valstis, kas cīnās pret plaukstošo seksa tūrismu, nolēmušas apmācīt kūrortu darbiniekus, kā atpazīt pedofilus un kur par viņiem ziņot, paziņoja tūrisma amatpersonas Bangkokā.
"Ir ļoti būtiski apmācīt šos darbiniekus, jo viņi parasti ir tie, kas redz tuvojamies šādas situācijas," sacīja organizācijas "End Child Prostitution in Asian Tourism" pārstāve Kristīne Bedo.

Taksometru vadītāji un tūristu gidi parasti ir pirmie cilvēki, pie kuriem vēršas Āzijā iebraukušie pedofili, viņa sacīja.

"Pie viņiem bieži vēršas seksa noziedznieki, kas meklē bērnus, kurus varētu izmantot. Tādēļ ir svarīgi, lai šie cilvēki zinātu, ko darīt," uzskata Bedo.

Kambodžas, Filipīnu, Vjetnamas un Taizemes tūrisma amatpersonas ir nolēmušas izveidot apmācības programmu kūrortu darbiniekiem.

Tūrisma amatpersonas šonedēļ pulcējās Taizemes galvaspilsētā Bangkokā ANO finansētā konferencē, kas organizēta tādēļ, ka aizvadīto gadu laikā ir krasi pieaudzis to Āzijas bērnu skaits, kurus izmantojuši ārzemju pedofili.

Reģiona finansiālā krīze ir iedzinusi nabadzībā daudzus mazgadīgos, tādēļ viņi bieži krīt par upuriem pedofiliem, kuri atpūšas Āzijas kūrortos, kā arī Fidži un Samoa salās Klusajā okeānā.

Bedo piebilda, ka nereti kūrortu darbinieki ir seksa noziegumu aculiecinieki, bet viņi nezina, kam par šiem noziegumiem ziņot.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!