Cilvēku skaits, kurus skars bads Āfrikas austrumos, februārī palielināsies līdz astoņiem miljoniem, trešdien paziņoja palīdzības organizācija CARE.
Līdz šim tika lēsts, ka no ārkārtīgā sausuma izraisītā bada cieš seši miljoni cilvēku. CARE Austrijas nodaļa paziņoja, ka bez astoņiem miljoniem cilvēku palīdzība ir nepieciešama vēl pieciem miljoniem cilvēku bēgļu nometnēs.

"Katastrofai būs ļoti smagas ilgtermiņa sekas," paziņoja CARE Austrijas nodaļas vadītāja Ulrike Šelandera. "Mirst aptuveni 30 procenti liellopu, kas reģionā ir galvenais iztikas avots. Pastāv bažas, ka situācija reģionā vēl vairāk pasliktināsies, jo lieti ir gaidāmi tikai martā, ja tie vispār būs."

Organizācija aplēsusi, ka bada skarto cilvēku skaits šomēnes Somālijā pieaugs līdz diviem miljoniem, Kenijā līdz 3,5 miljoniem un Etiopijā līdz 2,6 miljoniem.

Dabiskie ūdens resursi lielākoties ir izžuvuši un aprakti smiltīs. Aku sūkņi ir pārslogoti, jo darbojas visu diennakti.

Šelandera sacīja, ka CARE palīdz Kenijas ziemeļaustrumu iedzīvotājiem ar ūdens cisternām. Etiopijā organizācija skolas un veselības iestādes apgādā ar ūdeni un izdala pārtiku cilvēkiem un dzīvniekiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!