ASV ekonomiskā situācija varētu uzlaboties tuvāko piecu gadu laikā, pirmdien prognozēja amerikāņu miljardieris Vorens Bafets.

"Es domāju, ka [ASV] ekonomika atveseļosies piecu gadu laikā, bet es vēlētos kaut tas notiktu ātrāk," intervijā CNBC sacīja ASV investīciju kompānijas "Berkshire Hathaway" vadītājs Bafets.

"Amerikas labākās dienas vēl ir priekšā, taču pagaidām vēl nav zināms, cik ātri mēs tur nokļūsim," viņš teica.

Bafets pašreizējo situāciju, kurā bezdarba līmenis ir sasniedzis 25 gadu augstāko rādītāju un akciju vērtība nokritusies līdz 12 gadu zemākajam līmenim, raksturoja kā "ekonomikas Perlhārboru" un "svarīgu karu, kuru nepieciešams uzvarēt".

Viņš arī uzskata, ka ASV Federālās rezervju sistēmas (FRS) ātri un gudri īstenotie pasākumi ir glābuši situāciju no dramatiskas pasliktināšanās.

Komentējot lēno ekonomikas atlabšanu un inflācijas kritumu, Bafets sacīja, ka "tas būs atkarīgs no valdības politiķu gudrības".

"Es vēl nekad neesmu redzējis amerikāņus tik pārbijušos. Lai sabītos, ir nepieciešamas tikai piecas minūtes, bet uzticības atgūšanai ir nepieciešams ilgāks laiks. Sistēma nedarbojas bez uzticības," norādīja Bafets.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!