Irākas karavīri Bagdādē aizturējuši divus ASV vadītās koalīcijas pilotus, kuri svētdien katapultējās virs Irākas galvaspilsētas, vēstīja Kataras satelīttelevīzijas kanāls "Al Jazeera".
Pēc telekanāla ziņām, abi piloti atrasti dzīvi meldros Tigras upes krastā. "Al Jazeera" neminēja, vai piloti ir briti vai amerikāņi.

Iepriekš "Al Jazeera" vēstīja, ka Irākas karavīri svētdien Tigras upē Bagdādē apšauda mērķus, kas, pēc televīzijas ziņotā, varētu būt katapultējušies rietumvalstu piloti.

Televīzijas reportāžā no Tigras upes krasta bija redzamas ātrlaivas, ar kurām tika pārmeklēta upe, un kliedzoši irākiešu karavīri, kas šāva ūdenī.

Savukārt ASV bruņoto spēku apvienotā ģenerālštāba priekšnieks Ričards Maierss noliedza ziņas, ka rietumvalstu piloti būtu katapultējušies no savām lidmašīnām virs Irākas galvaspilsētas Bagdādes.

Intervijā telekanāla ABC raidījumam "Šonedēļ" ("This Week") ģenerālis Maierss sacīja: "Mūsu rīcībā nav informācijas, kas apstiprinātu irākiešu apgalvojumu, ka kāds pilots būtu katapultējies no savas lidmašīnas virs Bagdādes."

Pēc Maiersa teiktā, pirms raidījuma viņš lūdzis ziņas par lidmašīnām, un, pēc viņa sacītā, "pašlaik visas lidmašīnas ir drošībā".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!